Over de verkiezing

Horeca zorgt voor meer leefbaarheid, gezelligheid en verbinding! Horecagelegenheden maken daarom kans op een felbegeerde Awards in hun provincie, en in een aantal categorieën zelfs per gemeente! De details per categorie vind je elders op deze pagina. Een vakjury kiest uit de provinciewinnaars de landelijke winnaars. Vanaf 1 oktober tot en met 11 november 2020 kan er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën. 

Waarom gaat deze verkiezing in deze bijzondere tijden toch door?
De Nederlandse Horeca Prijzen 2020 is juist een middel dat kan helpen om deze crisis door te komen. Daarom gaat deze verkiezing gewoon door. Juist nu is het belangrijk dat de horecagelegenheden laten zien dat jullie de leukste en beste zijn, want jullie zijn onmisbaar in onze samenleving. Jullie zijn de ambitieuze mensen die er niet alleen voor zorgen dat mensen een leuke dag hebben, maar zorgen er ook voor dat iedereen kan genieten van een lekker hapje en een drankje. Jullie zijn de kers op de taart en verdienen dit podium!

Meedoen
Meld je hier aan om deel te nemen aan de Nederlandse Horeca Prijzen. Deelname aan de verkiezing is gratis. 
 

Categorieën
Categorieën met titels per gemeente, provincie en landelijk:

 • Cafe van het Jaar
 • Restaurant van het Jaar
 • Cafetaria van het Jaar
 • Koffiezaak van het Jaar
 • Lunchroom/Broodjeszaak van het Jaar
 • Sportkantine/Clubhuis van het Jaar

De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde.  Horecagelegenheden maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een horecagelegenheid kan natuurlijk ook beide titels winnen.

Categorieën met titels per provincie en landelijk:

 • Hotel van het Jaar 
 • Strandpaviljoen van het Jaar
 • IJssalon van het Jaar
 • Tankstations met shop

De provinciewinnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen.

Voor alle categorieën geldt:
Horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen een Gold Award ontvangen.

 

Vakjury bepaalt de landelijke winnaars: stuur een video in!

De landelijke winnaars in alle categorieën worden bepaald door de vakjury. Om in aanmerking te komen voor de vakjury kan iedere horecagelegenheid een video maken van maximaal 1 minuut met een smartphone. Met in de video een motivatie waarom jullie in aanmerking moeten komen voor deze titel. De vakjury let met name op hoe je bent omgegaan met deze tijden van corona. Dus vertel welke veerkracht jullie hebben getoond en met welke creatieve oplossingen jullie zijn gekomen tijdens de coronacrisis. De smartphone graag liggend vasthouden. Plaats deze video op YouTube en stuur de YouTube-link uiterlijk 11 november 2020 naar vragen@horecaprijzen.nl met als onderwerpregel "Video voor vakjury". Wil je dat de video niet door anderen bekeken wordt op YouTube? Zet je video dan op 'verborgen', zodat de video niet zichtbaar is op YouTube maar mensen die de link ontvangen wel de video kunnen bekijken. Lees hier hoe het werkt.

Let op: je kunt alleen in aanmerking komen voor een vakjuryprijs als je bij de publieksronde minimaal 30 bevestigde stemmen hebt behaald.

De vakjuryleden worden binnenkort gepresenteerd.

 

Stemronde
Vanaf 1 oktober tot en met 11 november 2020 kan iedereen via https://www.horecaprijzen.nl stemmen op zijn of haar favoriete Horeca-gelegenheid. Je mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie.

Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen: 

 1. Een luxe hotelovernachting voor 2 personen
 2. Apple Earpods
 3. Een wellnessdag voor 2 personen

Op de bedankpagina die je krijgt na het bevestigen van een stem staat een extra winactie waarmee je de volgende prijzen kunt winnen:

 1. Waardebon van je favoriete restaurant naar keuze t.w.v. €150,-
 2. Een Gratis Dag Wellness toegang voor 2 personen voor een Wellnessresort in het midden van het land. 
 3. Waardebon Bol.com t.w.v. €100,-

Award Uitreiking
In 2019 werden de awards bekendgemaakt tijdens het Award Festival in Studios Aalsmeer. Door de overheidsmaatregelen wordt het bij de huidige editie dit jaar wel een Live Award Uitreiking maar dan online. 30 november 2020 om 17:00 kunnen de genomineerden de Award Uitreiking vanaf hun eigen locatie live volgen. Een aantal vakjuryleden zal wel aanwezig zijn op de uitzendlocatie in Utrecht en zowel de gemeentewinnaars, provinciewinnaars en landelijke winnaar worden dan live bekendgemaakt! Uiteraard wordt het de moeite waard om dit straks live te gaan volgen!

Organisatie & Partners
De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners Schweppes, Cleaning Station SeeStore, The Dutchess, Horecavizier, Horecasite.nl, Gastronomie, Koffietje.nl, United Consumers, Horecamakelaar.nl en FoodClicks. De uitvoering is in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de AD Publieksprijs bij de Musical Awards).

 

Meld je hier alvast als horecagelegenheid aan voor de editie van 2021!

Partners
SchweppesCleaningStation SEESTOREThe DuchessHoreca VizierHorecasiteGastronomieKoffietjeUnited ConsumersHorecamakelaarFoodclicks

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details