Over de verkiezing

Horeca zorgt voor meer leefbaarheid, gezelligheid en verbinding! Na corona zijn er nieuwe uitdagingen zoals personeelsbezetting, hogere inkoopprijzen en energiekosten. Gelukkig zijn er binnen de horeca heel veel doorzetters en die verdienen een podium!

Horeca-gelegenheden maken daarom kans op felbegeerde Awards in hun gemeente en provincie en ook landelijk. Het winnen van een titel zorgt vaak voor trotse medewerkers, aandacht van de lokale en regionale media, postieve vibes, extra omzet en niet onbelangrijk in de huidige krappe arbeidsmarkt: een nominatie en zeker een titel heeft aantrekkingskracht op nieuw team-leden!

De winnaars mogen straks de titel met de toevoeging "2023/2024" voeren.

Aanmelden Vakjury Awards (gratis)

Een vakjury kiest de Vakjury Winnaars per categorie.  In december 2023 wordt een Top 3 per categorie bekend gemaakt. Tijdens het Award Festival in het FIGI Theater (22 januari 2024) wordt de volgorde van de Top 3 onthuld. Aanmelden voor de Vakjury Awards kan hier.

Aanmelden publieksverkiezing (gratis)

Aanmelden voor de publieksverkiezing kan hier. Er kan dan vanaf 2 oktober 2023 op jullie gestemd worden voor een titel in de gemeente (en meteen ook kans in de provincie en landelijk). Aanmelden voor de publieksverkiezing

Categorieën publieksverkiezing 
Categorieën met titels per gemeente, provincie en landelijk:

 • Restaurant van het Jaar
 • Cafe van het Jaar 
 • Cafetaria van het Jaar
 • Koffiezaak van het Jaar
 • Lunchroom/broodjeszaak van het Jaar

Categorieën met titels per provincie en landelijk:

 • Foodtruck van het Jaar
 • Strandpaviljoen van het Jaar
 • Hotel van het Jaar

De winnaars van de publieksprijs per gemeente, per provincie en landelijk worden bepaald door de online stemronde. Horecagelegenheden maken op die 3 niveaus kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een horecagelegenheid kan natuurlijk ook beide titels winnen. Bij gelijke stand qua aantal stemmen geeft het beste cijfer de doorslag. Bij gelijke stand qua waarderingscijfer geeft het aantal stemmen de doorslag. 

Voor alle categorieën geldt:
Horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger kunnen een Gold Award ontvangen.

Online stemronde
Vanaf 2 oktober tot en met 15 november 2023 kan iedereen via https://www.horecaprijzen.nl stemmen op zijn of haar favoriete Horeca-gelegenheid. Men mag maximaal 1 keer per categorie een stem uitbrengen. Let op dat je eerst je stem afmaakt en bevestigt voordat je een nieuwe stem uitbrengt in de andere categorie.

Prijzen voor stemmers

Als stemmer maak je daarbij kans op mooie prijzen: 

 1. Een luxe hotelovernachting voor 2 personen
 2. Apple Earpods
 3. Een wellnessdag voor 2 personen

Op de bedankpagina die je kreeg na het bevestigen van een stem staat een extra winactie waarmee je de volgende prijzen kunt winnen (je kunt je voorkeur aangeven):

 1. 2 tickets naar Rome
 2. 2 tickets voor Liverpool F.C. 
 3. Een dinerbon t.w.v. € 100,-

De prijswinnaars onder de stemmers worden via de nieuwsbrief van de verkiezing bekend gemaakt. 

Gratis promotiemateriaal
Gratis promotiemateriaal om een nominatie onder de aandacht te brengen is hier verkrijgbaar

Creativiteit Awards
Ook worden er 3 Creativiteit Awards uitgereikt aan de genomineerden die hun nominatie op een creatieve of efficiente manier onder de aandacht hebben gebracht. Dus zet je beste beentje voor en laat het ons even weten als je iets hebt ondernomen wat een Creativiteit Award verdient, bijvoorbeeld door de verkiezing te taggen op social media; #horecaprijzen!

Ook 2 tickets naar Rome verloot onder horeca-gelegenheden
Onder de horeca-gelegenheden die bij deze verkiezing 30 stemmen of meer halen worden 2 tickets naar Rome verloot. Ook voor de stemmers zijn er mooie prijzen. Ook zij maken kans op 2 extra tickets naar Rome. 

Award Festival in Theater FIGI
Winnaars mogen hun titels straks gratis en voor niets voeren. Daarnaast is het gaaf om met jullie hele team het Award Festival op maandagavond 22 januari 2024 te bezoeken in Theater FIGI! Dat wordt te gek, met onder meer;

 • Ontvangst van jullie gepersonaliseerde award
 • Fotomoment met de Award en jullie Team 
 • Welkomstcocktail 
 • Uitreiking van de Vakjury Awards
 • Kennissessie door Harry Slagman; "Zo wordt jullie horeca-onderneming een magneet voor de juiste medewerkers en ontvangen jullie positieve aandacht. De kracht van verhalen!"
 • Grabbelton
 • Groot feest met de DJ's van Radio 538 (hele avond in aparte zaal!)

Organisatie & Partners
De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners  FoodClicks, Horecavizier, Horecasite.nl, Koffietje.nl, United Consumers, Horecamakelaar.nl, FIGI Theater, Een Veilig Gevoel en de DJ's van Radio 538. De uitvoering is in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools  voor de Shopping Awards).

Aanmelden is gratis

Partners
HorecasiteHoreca VizierKoffietjeUnited ConsumersHorecamakelaarFoodclicksEen Veilig GevoelMusic And FriendsMonin logo

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

*lt;!-- Facebook Pixel Code --*gt; *lt;script*gt; !function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '365217408592038'); fbq('track', 'PageView'); *lt;/script*gt; *lt;noscript*gt;*lt;img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=365217408592038&ev=PageView&noscript=1" /*gt;*lt;/noscript*gt; *lt;!-- End Facebook Pixel Code --*gt;

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details