Meest gestelde vragen door genomineerden

Je bent genomineerd en hebt vragen over de verkiezing. Bekijk hier alle informatie over de verkiezing of kijk op deze pagina waar je de antwoorden op de meest gestelde vragen kan vinden. Staat jouw vraag hier nog niet tussen, neem dan via de contactgegevens onderaan deze pagina contact met op met de organisatie.

1. Hoe kan ik meedoen aan de verkiezing of iemand nomineren?
Alle genomineerden kunnen gratis meedoen aan de verkiezing. Op deze pagina kan je zien wie er tot nu toe bij de genomineerden behoren. Sta jij nog niet in dit overzicht, dan kan je je hier nomineren.

2. Wie mogen er horecagelegenheden nomineren?
Je mag je eigen horecagelegenheid nomineren. Een horecagelegenheid dient een statutair gevestigde onderneming binnen Nederland te zijn. In de categorie Eventhoreca van het Jaar mogen ook stichtingen deelnemen aan de verkiezing. De organisatie beoordeelt of een horecagelegenheid wordt toegelaten tot de verkiezing. 

3. Kunnen er meerdere genomineerden per gemeente zijn?
Ja zeker, dat is geen enkel probleem en bevordert een goede lokale competitie. Kijk wel eerst even goed of jouw genomineerde er niet al tussen staat.

4. Wat kan ik als genomineerde winnen?
De te winnen titel kan veel publiciteit opleveren! Ook worden er digitale uitingen beschikbaar gesteld om de titel uit te dragen. De ervaring is dat het winnen en uitdragen van een titel kan leiden tot meer gasten, trotse medewerkers en meer omzet. 

5. Hoe worden de winnaars bepaald?
Lees hier hoe de gemeente-, provinciale en landelijke winnaars worden verkozen.

6. Maken niet alleen de grote Horeca-gelegenheden kans op de gemeentetitel?
Nee, in iedere gemeente zijn er 2 titels te winnen:
     1. De genomineerde met de meeste stemmen
     2. De genomineerde met het hoogste gemiddelde cijfer (van de mensen die stemmen)
De ervaring leert dat met name kleinere genomineerden gemiddeld gezien hogere rapportcijfers halen. Op die manier maakt een kleine Horeca-gelegenheid net zoveel kans als een grote Horeca-gelegenheid.
 
7. Wat kan ik doen om veel stemmen te krijgen?
Wat vaak het allerbeste werkt is jouw gasten een e-mail te sturen met als enige onderwerp het verzoek een stem uit te brengen. Daarnaast is het de moeite waard om jouw nominatie via social media zoals Facebook, Instagram en Twitter uit te dragen. Gebruik hiervoor het gratis promotiemateriaal. Vergeet vooral niet de lokale en regionale pers te informeren over jouw nominatie.

8. Onze naam staat verkeerd op de website of we willen deelnemen in een andere categorie, kan dat gewijzigd worden?
Ja, stuur een e-mail naar vragen@horecaprijzen.nl.

9. Wat moet ik doen als ik toch niet genomineerd wil zijn?
Er zijn grote voordelen aan verbonden. Voor de deelnemende horecagelegenheden biedt de verkiezing volop kansen op het verkrijgen van waardering van gasten, erkenning, positieve publiciteit en toenemende omzet bij het winnen van de titel. Deelname voor genomineerden is gratis. Wil je niet meer genomineerd zijn, stuur dan een email naar vragen@horecaprijzen.nl.

10. Wie is de initiatiefnemer van de verkiezing?
De Nederlandse Horeca Prijzen worden georganiseerd met de partners Schweppes, Cleaning Station SeeStore, The Dutchess, Horecavizier, Horecasite.nl, Gastronomie, Koffietje.nl, United Consumers, Horecamakelaar.nl en FoodClicks. De uitvoering is in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de AD Publieksprijs bij de Musical Awards).

11. Kan ik ook mee doen aan de verkiezing als we geen zakelijke relatie hebben met de partners van de verkiezing?
Ja, natuurlijk. De partners van de verkiezing maken de verkiezing mede mogelijk, maar hebben geen enkele invloed op de einduitslag. Ook als je geen zakelijke relatie hebt met de partners van de verkiezing kan je dus gewoon mee doen.
 
12. Zijn er algemene voorwaarden van toepassing?
Ja zeker, lees hier de voorwaarden. Alle stemmers en genomineerden verklaren zich hiermee akkoord.

13. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan tot en met 11 november 2020 gestemd worden.

14. Tot wanneer kan je je aanmelden?
Je kunt je horecalegenheid aanmelden tot 27 oktober 2020. Meld je hier alvast  aan voor de editie van 2021.

15. Kan ik de gegevens van de stemmers inzien? 
Nee, in het stemproces bewaken we de anonimiteit van de stemmer.

16. Hoe kan ik mijn nominatie aanmelden voor de vakjury?
Om in aanmerking te komen voor de vakjury kan iedere horecagelegenheid een video maken van maximaal 1 minuut met een smartphone. Met in de video een motivatie waarom jullie in aanmerking moeten komen voor deze titel. De vakjury let met name op hoe je bent omgegaan met deze tijden van corona. Dus vertel welke veerkracht jullie hebben getoond en met welke creatieve oplossingen jullie zijn gekomen tijdens de coronacrisis. De smartphone graag liggend vasthouden. Plaats deze video op YouTube en stuur de YouTube-link uiterlijk 11 november 2020 naar vragen@horecaprijzen.nl met als onderwerpregel "Video voor vakjury". Wil je dat de video niet door anderen bekeken wordt op YouTube? Zet je video dan op 'verborgen', zodat de video niet zichtbaar is op YouTube maar mensen die de link ontvangen wel de video kunnen bekijken. Lees hier hoe het werkt.

Let op: je kunt alleen in aanmerking komen voor een vakjuryprijs als je bij de publieksronde minimaal 30 bevestigde stemmen hebt behaald.

17. Waarom moet ik als winnaar betalen om een Digitale Award te ontvangen?
De gewonnen titel mogen jullie sowieso gratis en voor niets voeren. Deelname aan de verkiezing is verder geheel gratis. Echter, bij eerdere edities van deze verkiezing is ook de vraag van winnaars ontstaan naar een uiting op maat, om uit te kunnen dragen. Daarom kunnen jullie de gepersonaliseerde digitale award bestellen. Dit is dus niet verplicht. Maar hoe gaaf is het om ook te shinen met een digitale award die door een designer is ontworpen en voor jullie de naam en gewonnen titel(s) op maat wordt aangepast. Bestel daarom jullie gepersonaliseerde digitale Award. Jullie ontvangen deze dan binnenkort per e-mail in PDF-formaat zodat je deze bijvoorbeeld uit kan printen en inlijsten, op de website plaatsen, delen via social media etc.

Bestellen kan hier!

18. Wat is het verschil tussen een digitale Award van € 19,50 en € 29,50?
De digitale Award van € 19,50 bestel je tot en met 14 december met vroegboekkorting en de digitale Award van € 29,50 kan je tot en met 31 december bestellen zonder vroegboekkorting. Beide Awards zijn verder hetzelfde.

19. Ik heb meerdere titels gewonnen, moet ik dan meerdere Awards bestellen?
Nee, per genomineerde horecagelegenheid kunnen er meerdere gewonnen titels op een digitale Award. Wil je als genomineerde graag elke gewonnen titel op een aparte Award, dan bestel je meerdere Awards in de webshop. 

20. Wanneer ontvang ik mijn Digitale Award?
De Digitale Award wordt op maat gemaakt door de designer. Omdat het maatwerk is kost dat natuurlijk even tijd. Echter, we proberen het binnen vijf werkdagen voor je te realiseren. De digitale award ontvang je in een PDF en we sturen het per e-mail naar je toe.

21. Ik zou veel meer stemmen moeten hebben dan dat staat vermeld in de tussenstand of eindstand, hoe kan dit?
Alleen bevestigde stemmen tellen mee in de tussenstand en eindstand. Wanneer een stemmer niet zijn of haar stem bevestigd in de bevestigingsmail, kan het dus zijn dat je minder stemmen hebt dan dat je had verwacht. 

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of gewoon iets leuks te melden over de verkiezing? Neem contact op met de moderator van de verkiezing, via vragen@horecaprijzen.nl.

Partners
SchweppesCleaningStation SEESTOREThe DuchessHoreca VizierHorecasiteGastronomieKoffietjeUnited ConsumersHorecamakelaarFoodclicks

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details